Indret det perfekte hjemmekontor – i 5 overskuelige trin

Hjemmekontor

Hos Jobo Møbler har vi alt til indretningen af det perfekte kontor, men møbler alene gør det ikke. Farver, kunst og personlighed er vigtige elementer for at skabe et kreativt og inspirerende arbejdsmiljø.

Læs med og få vores tips til en lækker arbejdsplads.

1. Placering i hjemmet

Starter du helt fra bunden med indretning af dit hjemmekontor, så er første skridt på vejen at finde et egnet sted i boligen, hvor kontoret kan placeres.

Har du et helt rum dedikeret til formålet, så er valget ikke så svært. Men skal kontoret være en del af de eksisterende rum, så er her nogle overvejelser som er værd at gøre inden du lægger dig fast på en placering.

    • Har du behov for at kunne arbejde koncentreret uden forstyrrelser? Overvej om kontoret kan placeres i dit soveværelse, gæsteværelse eller et andet sted hvor du kan lukke en dør.
    • Skal kontoret have plads i stuen, så overvej hvor det kan placeres i rummet. Måske kan du skærme en del af rummet af med en reol eller lignende. Det er også vigtigt at det ikke står ved et vindue, som kan give genskær i skærmen.
    • Er det tilstrækkeligt med en væg hvor dit bord og evt. en reol kan have plads.

2. Indret med Farver

Farver kan være med til at styrke kreativiteten og give inspiration til hjemmet. Vælg din yndlingsfarve og mal eventuelt en del af væggen med magnet- eller tavlemaling, så du kan bruge væggen som opslagstavle.

Årets farve i 2020 er blå. Den blå farve er god til at skabe ro og selvom du ikke er til blå, så vælg alligevel en farve som er rolig og behagelig. Man kan nemt skabe mere spræl med billeder og boligtilbehør.

Har du ikke mod på at gå i gang med at male væggene, så kan du nemt få farve ind i kontoret ved at lave en væg med smukke billeder.

Se vores store Trendguide 2020 hvis du er mere nysgerrig på hvilke farver der hitter lige nu.

3. Indretning med Fornuft og Følelse

Du kommer ikke udenom kontormøbler, når du skal indrette dit hjemmekontor.

Når du vælger dit skrivebord, skal du have to elementer ind i beslutning – Fornuft og følelse.

  1. Du skal sidde godt ved dit arbejdsbord. Der skal være nok plads til det du har behov for – Er det tilstrækkeligt med en bærbar computer? Eller skal der være plads til skærm, tastatur, mus mv?
  2. Du skal kunne holde ud at kigge på bordet. Det skal falde ind i din smag og hvis hjemmekontoret er placeret i et af boligens leverum, skal det også falde i tråd med den øvrige indretning.

Ro fra Naver Collection er enkelt og smukt med bordplade beklædt med lækkert læder. Det fås i forskellige træsorter og læderet i fire farver.

Fra Bent Hansen er Hemingway et godt valg. Bordet kan fås med trådløs QI-opladning, så du kan oplade din smartphone uden at skulle tilslutte den til laderen.

Har du behov for et hæve-sænkebord kan vi også hjælpe dig med det. Vi har indgået et samarbejde med Rumas som fremstiller kontormøbler til erhverv. Kontakt os på 75 50 68 33, hvis du vil vide mere om Rumas.

En kontorstol skal også opfylde de behov du har. Og igen er det vigtigt at handle med både fornuft og følelse.

  • Skal du sidde på stolen i mange timer hver uge er det yderst vigtigt at du har en ergonomisk og korrekt arbejdsstilling.
  • Arbejder du i ny og næ et par timer, kan en almindelig spisestol sagtens bruges.

Med en spisestuestol bliver det nemt at finde noget der passer til din indretning og du har altid en ekstra stol ved hånden til når der kommer gæster.

Vi har naturligvis også et sort udvalg af kontorstole. Både de traditionelle kontorstole og dansk designede klassikere. Se bl.a. Vermunds smukke VL119 og Berg Furniture MB 86, eller tjek hele kategorien ud herMåske har du også behov for at kunne opbevare diverse ting på din arbejdsplads.

Det kan være dine private papirer som skal opbevares overskueligt, eller diverse dokumenter i forbindelse med dit job.

Overvej hvor meget opbevaring du har behov for og om du ønsker åbne hylder med nem adgang eller om du hellere vil have gemt tingene væk bag en låge.

Uanset hvad du foretrækker, så har vi opbevaringsløsningerne til dig.

4. Behagelig Belysning

Forsøg at finde en placering i rummet, hvor du ikke sidder for tæt på et vindue. Det er meget anstrengende med genskær i skærmen og det er nemmere at undgå hvis man har tænkt over placeringen inden resten af kontoret er på plads.

Du skal også overveje hvordan du selv kommer til at sidde i forhold til solen. Det hjælpe ikke noget hvis din skærm vender væk fra vinduet, hvis det resulterer i at du sidder og får solen i øjnene.

Sørg for at der er en god belysning på din arbejdsplads. Forkert eller mangelfuld belysning kan gøre at du anstrenger dine øjne, hvilket kan give hovedpine. Brug en god bordlampe til de dokumenter, bøger og lignende du har liggende på skrivebordet, så der er et godt lys til at læse.

Den overordnede belysning i rummet er også vigtig og du skal sørge for at dine loftslamper giver tilstrækkeligt lys, måske skal der tilføjes en lampe, hvis du opretter kontorplads i et hjørne af et rum.

Se vores store udvalg af smukke lamper

Se vores boligtilbehør

5. Indret med Personlighed

Blød udtrykket op på din kontorplads med et lækkert tæppe eller et skind i stolen. Et gulvtæppe på gulvet kan bruges til at definere kontorpladsen og skaber en varm og behagelig stemning i rummet.

Dekorer dit kontor med dine yndlingsting, den flotte vase du fik i julegave eller ungernes egne kreationer. Sæt flotte planter eller duftende blomster omkring dig, hvis det er det der give dig glæder og inspiration. Hæng billeder op du holder af og forsøg at brug farver der stimulerer din hjerne, hvad enten det er rolige malerier eller vilde plakater.

Det er et hjemmekontor og det er helt dig der bestemmer!